En liten innsikt kan endre hele ditt liv

Oppdatert: 16. feb. 2020

Kroppen vår er designet til å takle stressende og skremmene tanker i ca 30 minutter hver 24-48 time. Dette fordi kroppen skiller ut stresshormoner som øker blodtrykk og insulin, mens veksthormon og immunforsvar reduseres kraftig. Når vi tenker på immunforsvar er det svært sjelden at vi tenker på annet enn vårt fysiske forsvar. Vi bryr oss lite om at nesen blir tett for å hindre at bakterier kommer inn til vi blir friske. Vi tar det også med ro om vi kaster opp for å kvitte oss med et virus vi har fått, eller får feber for å brenne ut noe vi brygger på. Som regel blir vi veldig redusert, mister matlysten og legger oss ned i et mørkt kjølig rom, men alle vet at man snart blir frisk igjen. På legevakten får man beskjed om å slappe av og vente til det går over, det kan ta tid.

Men når vi har belastet systemet med stressende tanker som svekker vårt immunforsvar så får vi sjokk når vi en dag ikke klarer å stå opp, ute av stand til å tenke en eneste positiv tanke, uten matlyst ønsker man bare å ligge i et mørkt, kjølig rom. På legevakten får man beskjed om å ta kontakt med fastlege og nevner kanskje ordet depresjon og medisiner.

En depresjon anses som en livsviktig reaksjon fra vårt immunforsvar. Det samme er et angstanfall. Kroppen stenger oss ned og gjør vondt når vi utsetter oss for noe som kan true vår helse. Depresjonen er et tegn på at vi tenker konstant og siden det svekker viktige funksjoner, så tillates det ikke. Dette er en like imponerende gave som at kroppen leger våre sår eller beinbrudd, uten at vi trenger å blande oss inn. Vi får kraftige smertesignaler om vi forstyrrer et sår eller belaster et brukket bein. Vi trenger ikke å ha levd lenge, ha erfaring, en bedre utdanning, målt til høy intelligens eller andre uviktige egenskaper for at det skal skje. Kroppens eget maskineri av et immunforsvar ordner opp. Du har ikke fått en lidelse du må leve med, du har bare en fantastisk kropp som setter deg ut av spill fordi den prøver å bli frisk på egen hånd. Sår gror ikke av å «plante» bakterier i det og beinbruddet blir verre av å fortsette å belaste det. Resultatet er det samme om vi prøver å tenke oss friske fra noe som kommer fra overtenking i utgangspunktet. Det er som å stikke fingrene i det naturlige maskineriet. Først må tankene stilne. Det vil jeg hjelpe deg med.

#depresjon #stress #angst #livsendring #livsgnist

Siste innlegg

Se alle
  • Følg oss på Instagram
  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på YouTube

©2020 av Strax Gladlax AS - Subtraktiv Psykologi,
Hypnose / hypnoterapi og mentaltrening.