top of page
Image by Kin Li

FAMILIERÅDGIVNING

Ordet barnevern har blitt tilknyttet nokså negative karakteristikker og alle vet om en skrekkhistorie eller to rundt temaet.
Men burde det etableres et voksenvern også?
Om den eller de som er omsorgspersoner ikke har det bra så kunne det vært godt med noen som tok vare på og plasserte en i trygge, gode omgivelser for en stund. Eller?

HVOR LANGT HAR DET GÅTT?

Realiteten er at uansett hvor mye man sliter i eget samliv så finnes det ingen som kommer og løfter en ut av situasjonen. Det forventes at man skjerper seg og holder sammen, om ikke for eget velbehag så i alle fall for barna. Til slutt er familien kanskje redusert til et slags bokollektiv med barn, hvor de to voksne knapt ser eller kjenner hverandre og det eneste de deler er maten i kjøleskapet.

Image by Sydney Sims
Image by Toa Heftiba

HVA SKJEDDE?

Kan dette reverseres eller er alt håp ute?

I parterapi vil vi se på hvorfor vi kan oppleve vår største kjærlighet i livet som den teiteste på jord gjennom å vise til hvor opplevelsen kommer fra. At vi ikke vokser fra hverandre men at det bare er våre tanker om partneren som har endret seg, er kanskje innlysende for mange.

Men at det ikke er partneren som gir oss disse ubehagelige følelsene ligger som oftest skjult for oss.

ER FORHOLDET ANSPENT?

Når vi tror at vår nærmeste kan, eller allerede har tatt fra oss lykken og de gode følelsene, så kan vi naturlig nok gå i forsvar, ta avstand og slutte å tenne på vedkommende.
I motsatt fall kan vi bli ekstra kjærlige og oppfattes som slitsomme og altoppslukende i håp om at vår partner vil la være å ta fra oss følelsen av å være lykkelig.

familie Dispute
Happy Couple

VIL IKKE PARTNEREN DIN I TERAPI?

I familierådgivningen kan en og en eller begge parter møte, men størst uttelling vil en få ved at terapien tilpasses hvert sitt behov i separate timeavtaler.

bottom of page