Hva er hypnose og hypnoterapi?

HVEM, HVA OG HVORFOR

Gladlax-eier Wanja Isaksen er Registrert Hypnoterapeut etter 2 årig utdanning gjennom NIH, Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk hypnose.

Utdanningen gir retten til å benytte den beskyttede tittelen Registrert Hypnoterapeut og oppfyller alle krav fra Norsk Forbund for Klinisk Hypnose (NFKH), som er godkjent av Helsedirektoratet.

Strax Gladlax AS er forsikret gjennom NFKH og forplikter dermed å utøve den terapeutiske virksomheten i samsvar med «Etiske prinsipper for hypnoterapeuter tilsluttet NFKH».

Hypnose er en tilstand som minner om søvn men man er bevisst og innehar alle kroppslige funksjoner som ved våken tilstand.

Om for eksempel brannalarmen går så vil man øyeblikkelig kunne åpne øynene, være årvåken og klar til evakuering.

I praksis «tretter man ut» det bevisste sinnet med forskjellige avslapningsteknikker og kommer dermed forbi den kritiske «stemmen» i oss.
Menneskehjernen sammenligner det vi hører med det vi har lært tidligere. Vi er raskt ute med en mental avvisning om vi hører noe som minner om en situasjon hvor vi eller andre har feilet totalt, som skapte ubehag eller som vi er overbevist om er feil.
Om du hører påstanden om at jorden er flat vil du uten anstrengelse avvise det på mindre enn ett sekund. Det er kanskje umulig å vite hvordan, men du ser muligens for deg bildene tatt av jordkloden fra verdensrommet.
Vi legger som regel ikke merke til at vi alltid har en slik «bildefremvisning» eller indre «samtale» gående, hvor vi finner logikk og løsninger gjennom å lete i gamle overbevisninger og erfaringer.
Siden dette skjer et rasende tempo, er det årsaken til at vi ofte «sitter fast» i handlingsmønstre og ikke oppnår endringer vi ønsker for oss selv. Vi er dermed ikke i stand til å høre eller se noe nytt om et tema vi har overveldende mye tanker rundt.

 

I hypnose lar man seg ikke distrahere av den dagligdagse indre dialogen og man vil kunne oppleve en total fysisk og mental avslapning.
Likevel er det ikke hypnosen i seg selv som åpner for endringer vi ønsker.
Det er det som blir sagt og at vi samtidig har en indre ro, som lar oss se ny logikk, nye løsninger og se oss selv på en ny måte.
Terapeuten kan dermed ikke påvirke noen i en retning de ikke ønsker, alle endringer må kommer fra klientens egne innsikter.

 

Hypnose kan være en virkningsfull snarvei til endringer vi ønsker. Vi slipper og benytte viljestyrke og må ikke møte til årelange terapitimer til overtaling av vårt bevisste, kritiske sinn.
 

Hypnose kan benyttes mot dårlig selvtillit, angst, depresjon, PTSD, fobier, avhengighet (røyk, snus, rusmidler, uvaner) og livsstilendring.

  • Følg oss på Instagram
  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på YouTube

©2020 av Strax Gladlax AS - Subtraktiv Psykologi,
Hypnose / hypnoterapi og mentaltrening.