top of page

Kan man bli kvitt depresjon?

Oppdatert: 17. jun. 2021

Når vi tenker på immunforsvar er det svært sjelden at vi tenker på annet enn vårt fysiske forsvar. Vi har aldri fått lære at vi har et mentalt immunforsvar.


Kroppen vår er designet til å takle stressende og skremmende tanker i ca 30 minutter hver 24-48 time. Dette fordi kroppen skiller ut stresshormoner som øker blodtrykk og insulin, mens veksthormon og fysisk immunforsvar reduseres kraftig. Konsentrasjonen er også så redusert at du ikke er i stand til å vurdere konsekvenser av det du foretar deg.

Vi bryr oss lite om at vårt fysiske forsvar lar nesen bli tett for å hindre at bakterier kommer inn.

Vi tar det også med ro om vi kaster opp for å kvitte oss med mat vi ikke tåler, eller får feber for å brenne ut noe vi brygger på.


Som regel blir vi veldig redusert når immunforsvaret slår inn, mister matlysten og legger oss ned i et mørkt kjølig rom, men alle vet at man snart blir frisk igjen. På legevakten får man beskjed om å slappe av og vente til det går over, det kan ta tid.


Men når vi har belastet systemet med stressende tanker som svekker vårt mentale immunforsvar, så får vi sjokk når vi en dag ikke klarer å stå opp, uten matlyst ønsker man bare å ligge i et mørkt, kjølig rom.

På legevakten får man beskjed om å ta kontakt med fastlege og nevner kanskje ordet depresjon, medisiner og langvarig terapi.


Hva er depresjon?

En depresjon anses som en livsviktig reaksjon fra vårt immunforsvar.

Det samme er et angstanfall. Likevel blir vi redde når det skjer.


Kroppen stenger oss ned og gjør vondt når vi utsetter oss for noe som kan true vår helse. Depresjonen er et tegn på at vi tenker konstant og siden det svekker viktige funksjoner, så tillates det ikke.


Dette er en like imponerende gave som at kroppen leger våre sår eller beinbrudd, uten at vi trenger å blande oss inn. Vi får kraftige smertesignaler om vi plukker på et sår eller belaster et brukket bein.

Vi trenger ikke å ha levd lenge, ha erfaring, en bedre utdanning, målt til høy intelligens eller andre uviktige egenskaper for at det skal skje. Kroppens eget maskineri av et immunforsvar ordner opp, uansett om du er barn, ungdom eller voksen.


Finnes det behandling for depresjon?

Du har ikke fått en lidelse du må leve med, du har bare en fantastisk kropp som setter deg ut av spill fordi den prøver å bli frisk på egen hånd.


Sår gror ikke av å «plante» bakterier i det og beinbruddet blir verre av å fortsette å belaste det. Resultatet er det samme om vi prøver å tenke oss friske fra noe som kommer fra tenking i utgangspunktet.

Det er som å stikke fingrene i det naturlige maskineriet og hindre kroppen i å ordne opp selv.


Du kan bli frisk fra depresjon og angst.

Først må tankene stilne.

Det gjør de i hypnose, dersom hypnoterapeuten lager en hypnoterapi som passer akkurat din årsak til at depresjonen eller angsten dukket opp.Man kan bli frisk fra depresjon. Hypnose er effektivt for de som er deprimert.
Bli kvitt depresjon

184 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page